Fondacioni Kulturor "Dritëro Agolli"

Romancier

Poet

Publicist

Politikan

Rreth Dritëro Agollit

Dritëro Agolli (13 tetor 1931 – Tiranë, 3 shkurt 2017 Ishte poet, prozator, publicist dhe politikan shqiptar. Që nga viti 1973 ai ishte kryetar i Lidhjes së Shkrimtarëve dhe të Artistëve të Shqipërisë.
U lind më 13 tetor 1931 në Menkulas të Rrethit të Devollit afër Korçës dhe u nda nga jeta më 3 shkurt 2017 në Tiranë. Pasi mori mësimet e para në vendlindje, vazhdoi gjìmnazin e Gjirokastrës, një shkollë me mjaft traditë. Ai vazhdoi studimet e tij në Falkutetin e Arteve në Shën Petersburg. Ka punuar shumë kohë gazetar në gazetën e përditshme “Zëri i popullit”, dhe për shumë vjet ka qenë Kryetar i Lidhjes së shkrimtarëve dhe artistëve të Shqipërisë. Për tridhjetë vjet me radhë Dritëro Agolli u zgjodh deputet. Krijimtaria e tij letrare është mjaft e pasur në gjini e lloje të ndryshme: poezi, poema, tregime, novela, romane, drama, skenarë filmash etj. Është fitues i disa çmimeve dhe i nderimeve të tjera.


Rreth Fondacionit

Fondacioni ynë është një Fondacion kulturor, misioni i të cilit është pikësëpari të nxisi e mbështesi idetë e bukura, artin e bukur, talentet të cilat për t’u rritur  kanë më tepër nevojë për vëmendje e mbështetje.

Kur e pyetën Dritëroin se sa e vështirë është të bëhesh poet, ai u përgjigj: Kështjella e poezisë është matanë një lumi pa urë. Që të shkosh në Kështjellë, duhet të mësosh notin.

Dyqani i Librave

Disa Nga Publikimet Me Te Mira

Viti i botimit: 2001

Viti i botimit: 2001

Viti i botimit: 2016

Viti i botimit: 2001

Blog

Publikimet e fundit

Eventet e Ardhshme

Eventet më të mira të vitit.

Shfletoni disa nga eventet më të rendesishme te mbajtura nder vite. Mesoni më shumë për publikimet, eventet dhe se si mund të na kontaktoni.

BASHKËPUNËTORË

Na Kontaktoni